ROŽAJE – Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić pozvao je muslimane u Crnoj Gori da pomognu postradale od zemljotresa u Albaniji.

Na poziv Islamske zajednice, u džamijama širom Crne Gore danas su prikupljani novčani prilozi za postradale u susjednoj državi.

Fejzić je tokom hudbe u Rožajama rekao da je pomoć komšijama u nevolji obaveza vernika.

“Albanija je na našem pragu. Ljudi su ostali bez krova nad glavom, bez hrane i pića, bez osnovnih životnih namirnica. Možda je nekom dovoljno jedno naše ćebe ili jedan naš jorgan. Jedan naš obrok nekome u ovom momentu puno znači. Koliko je svakom Allah dž.š. dao, neka pomogne. Naša je obaveza da pomognemo ljudima u nesreći”, kazao je reis Fejzić.

On je ponovio da Islamska zajednica u Crnoj Gori duboko saoseća sa građanima Albanije koje je pogodila serija razornih zemljotresa. Kazao je i da muslimani u Crnoj Gori dele bol sa narodom Albanije i da mole za milost dušama žrtava i brz oporavak povrijeđenih i pomoć.

“Molimo Allaha dž.š. da podari snagu onima koji su preživeli i da što pre izleče rane. To je teško iskušenje. Priporne nepogode su nešto što može zadesiti svakog od nas. Nema države, naroda ni vere koju to ne može da pogodi”, kazao je reis Fejzić.