PODGORICA – Crnogorski državljanin 45-godišnji Milan Tišma, koji važi za osobu blisku kriminalnoj grupi Jova Đurovića uhapšen je u Atini zbog kršenja zakona o drogama.

On je označen kao vođa kriminalne organizacije a pored njega uhapšene su još dve osobe, državljani Albanije.

Pretresom stana, koji su koristili, grčka policija je pronašla blizu 105 kilograma kokaina i oko 800.000 evra.

Kako prenose grčki mediji, slučaja trgovine kokainom rešio je Biro za droge u saradnji s američkom agencijom DEA.

“U sklopu dobro organiziovane policijske akcije uspeli smo uhapsiti tri stranaca uključujući i vođu organizacije. Tom su prethodile opsežne i unakrsne provere podataka i informacija, kreiranje profila i akcije policijskog nadzora koje su nas dovele do identifikacije i hapšenja počinioca. Istovremeno smo identifikovali njihovu kriminalnu aktivnost i uspeli locirati stan na području Agiosa Dimitriosa, gde su članovi organizacije skladištili drogu i stan u Heliopolisu koji su koristili za podršku delovanju organizacije”, kazao je medijima zapovednik direktora sigurnosti Atine, general-potpukovnik Petros Džefri.

On je dodao da predviđeni prihod kriminalne organizacije, od prodaje kokaina na domaćem ilegalnom tržištu, premašuje 5.000.000 evra.

Portparolka policije Ioana Roziokou dodala je da je iz stana u Agios Dimitrios Atika, koji je služio kao ekskluzivno skladište, oduzeli su kokain od 104 kilograma i 114,7 grama koji je bio smešten u 102 paketa, s raznim logotipima.

Rezultat ovih istraga bio je pronalaženje i oduzimanje iznosa od 828.565 eura, dva privatna automobila, dve precizne vage, dva izmenjivača toplote, tri prenosna bežični uređaj, četiri uređaja za uzemljenje, uređaj za deaktiviranje mobilnog telefona, audio plejer, dvanaest mobilnih uređaja, dve trake za zamatanje, najlonske ambalaže za pakovanje lekova i ključevi od kuće.

Roziokou dodaje da je šef kriminalne organizacije stranac koji je bio odgovoran za kupovinu, skladištenje i distribuciju velikih količina kokaina, kao i za praćenje klijenata i upravljanje novcem.

Drugi uhapšeni bio je odgovoran za sigurnost i čuvanje kokaina, njihov prenos potencijalnim kupcima i trgovinu ljudima, dok je treći bio odgovoran za prikupljanje novca u ime organizacije, kao i trgovinu kokainom.

Protiv njih je pokrenuta krivična prijava za krivična dela i kršenja zakona o zavisnim supstancama.