ULCINJ – Delegacija Opštine Ulcinj na čelu sa predsednikom Ljorom Nrekićem, posetiće sutra Drač, grad koji je najviše stradao u razornom zemljotresu koji je u utorak ujutro pogodio Albaniju i do sada odneo 40 života.

U zemljotresu jačine 6,4 stepena Rihterove skale, povređeno je više od 650 ljudi, a u akciji spašavanja, koja je i danas nastavljena u Draču, učestvuje i specijalni crnogorski tim koji čini 18 spasilaca iz službi zaštite i spašavanja i šest predstavnika Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

U delegaciji Ulcinjana biće i načelnik službe zaštite i spasavanja, Saubih Mehmeti, koji će posetiti ulcinjske vatrogasce iz specijalnog tima.

„U Draču su i naša tri vatrogasca sa jednim tehničkim vozilom. Planiram da ih obiđem da vidim kako su i saznam nešto više o akcijama u kojima učestvuju“, kazao je Mehmeti Vijestima.

Naveo je i da će albanskim vlastima predati ponudu svoja dva sugrađanina koji su izrazili spremnost da prime 28 porodica, koje su u zemljotresu ostali bez krova nad glavom.

„To su naši uvaženi sugrađani, koji makar zasad žele da budu anonimni, kako se njihova ponuda ne bi drugačije tumačila“, kazao je Mehmeti.


Vijesti