ULCINJ – Delegacija Opštine Ulcinj na čelu sa predsednikom Ljorom Nrekićem, posetiće sutra Drač, grad koji je najviše stradao u razornom zemljotresu koji je u utorak ujutro pogodio Albaniju i do sada odneo 40 života.

U zemljotresu jačine 6,4 stepena Rihterove skale, povređeno je više od 650 ljudi, a u akciji spašavanja, koja je i danas nastavljena u Draču, učestvuje i specijalni crnogorski tim koji čini 18 spasilaca iz službi zaštite i spašavanja i šest predstavnika Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

U delegaciji Ulcinjana biće i načelnik službe zaštite i spasavanja, Saubih Mehmeti, koji će posetiti ulcinjske vatrogasce iz specijalnog tima.

„U Draču su i naša tri vatrogasca sa jednim tehničkim vozilom. Planiram da ih obiđem da vidim kako su i saznam nešto više o akcijama u kojima učestvuju“, kazao je Mehmeti Vijestima.

Naveo je i da će albanskim vlastima predati ponudu svoja dva sugrađanina koji su izrazili spremnost da prime 28 porodica, koje su u zemljotresu ostali bez krova nad glavom.

„To su naši uvaženi sugrađani, koji makar zasad žele da budu anonimni, kako se njihova ponuda ne bi drugačije tumačila“, kazao je Mehmeti.


Vijesti

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here