NOVI PAZAR – U novopazarskoj Gimnaziji održana je svečanost povodom Dana škole ali i okončanja radova na potpunoj rekonstrukciji zgrade te obrazovne ustanove Zahvaljuju sveobuhvatnim radovima na rekonstrukciji Gimnazije koji su završeni prije projektom predviđenog roka nastava se odvija u savremenim učionicama i zgradi škole. Prisutne je u ime ministra prosvjete Mladena Šarčevića pozdravila njegova savjetnica Marija Krneta.

Obraćajući se učenicima Gimnazije i okupljenima na svečanosti, gradonačelnik Nihat Biševac rekao je da rekonstrukcija Gimnazije i ulaganje u tu školu rezultat rada i ostvarenih uspjeha đaka i njihovih nastavka. On je podsetio da u jee poslednje dve godine duplirano izdvajanje iz budžeta za obrazovanje i mlade, jer je, po rečima gradonačelnika, ulaganje u omladinu i školstvo ulaganje u budućnost Novog Pazara i njegovih građana.

“Uspeli smo da uz pomoć donatora, Ministarstva prosvete i Kancelarije za javna ulaganja u rekonstrukciju Gimnazije uložimo 70 miliona dinara. Novac je uložen za potpunu rekonstrukciju škole u cilju stvaranja najboljih uslova za rad. To ste vi đaci zaslužili vašim radom i rezultatima. Vaša škola ima veoma bogatu tradiciju u dugoj istoriji, bila je nekada najbolja Gimnazija u Jugoslaviji. Stvorila je poznate stručnjake, poznate ne samo u zemlji nego i u svetu. Dragi đaci, na vama je obaveza i zadatak da nastavite njihovim putem a Gradska uprava će sa Ministarstvom prosvete nastaviti da ulaže u razvoj obrazovanja, jer najbolja investicija je ulaganje u obrazovanje odnosno u vas mlade koji ste budućnost našeg grada i zemle”, rekao je gradonačelnik Nihata Biševac okupljenima na svečasnosti organizovanoj povodom Dana škole.