NOVI PAZAR – Na zahtev meštana Požege i okolnih sela da se izletište i izvor u Požegi preuredi i očisti od smeća koje su bacili nesavesni građani, Grad Novi Pazar i JKP Gradska čistoća započeli su radove na uređivanju Derviševca.

“Sa željom da izadjemo u susret svim građanima i da “JKP Gradska Čistoća” brine kako o samom gradu tako i o seoskim područjima je i dokaz da smo odmah izašli na teren i uhvatili se u koštac sa ovim problemom. Naše preduzeće će počistiti rečno korito u tom delu, počistiti smeće i ukloniti odlomljeno granje i korov koji je ružna slika tog inače prelepog mesta i izletišta” – rekli su iz JKP Gradska čistoća.

“Izuzetna saradnja JKP Gradska Čistoća i lokalne samouprave grada Novog Pazara je dovela do toga da će na izletište Derviševac u skorijem vremenu biti zamenjen koš, postavljeni golovi za rekreaciju, postavljene klupe, očišćeno i preuredjeno rečno korito i zasadjeno novo drveće, a sve na radost meštana i svih onih koji prolaze ovuda i uživaju u prelepoj prirodi” – izjavio je šef tehničkog sektora JKP Gradska čistoća Kačar Samir