NOVI PAZAR – U toku je izrada aplikacije “Moj Novi Pazar” koja je deo Akcionog plana Partnerstva za otvorenu upravu koji je Grad Novi Pazar usvojio ove godine kao jedan od malobrojnih gradova u Srbiji.

Danas je održan sastanak Radne grupe koja će naredih nekoliko meseci raditi na izradi aplikacije preko koje će građani Novog Pazara pre svega moći da prijave komunalne probleme, predlože različite inicijative, daju konstruktivne predloge.

Kako će izgledati aplikacija Moj Novi Pazar, koje informacije će građani moći da dobiju preko nje, na koji način će moći da reše neke od komunalnih problema putem aplikacije? Ovo su samo neka od pitanja koja su postavljena tokom radnog sastanka kome su prisustvovali i predstavnici OEBS-a i eksperata, a koji pomoći da Grad Novi Pazar dobije najsavremeniju i funkcionalnu aplikaciju kao veliki evropski gradovi.

Novi Pazar je Grad u kome se reforma javne uprave sprovodi veoma uspešno što govori i podatak da je treći grad u Srbiji koji je usvojio Akcioni plan za otvorenu upravu koja je deo reforme javne uprave.

“Građani Novog Pazara su informatički veoma pismeni i sigurna sam da će im ova aplikacija biti od velike koristi. Mi smo i grad mladih i nema sumnje da bi Novi Pazar mogao da postane jedan od smart city-ja. Očekuje nas veliki posao ali sam sigurna da će aplikacija biti pun pogodak i da će unaprediti komunikaciju sa građanima”- istakla je načelnica Odeljenja za informisanje i koordinatorka projekta Hana Salihagić.

Predviđeno je da aplikacija bude gotova do sredine sledeće godine.

Partnerstvo za otvorenu upravu deo je reforme javne uprave koja je u Srbiji počela davne 2004.godine. Krajem oktobra Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave počelo je rad na novoj Strategiji reforme javne uprave za period od 2020-2030.godine uz finansijsku pomoć Evropske unije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here