NOVI PAZAR – Danas je održana 42. po redu sednica Gradskog veća na kojoj se našao niz značajnih i važnih tačaka dnevnog reda.

Jedna od tačaka koju je kao najinterensantniju izdvojio član Gradskog veća Mirsad Jusufović jeste ta da je raspisan konkurs za dodelu stipendija najboljim studentima i pozvao je sve studente koji imaju prosek iznad devet da konkurišu i iskoriste stipendije koje daje Grad Novi Pazar. Konkurs će biti objavljen na internet stranici grada i trajaće do 20.decembra 2019.godine.

Na današnjoj sednici usvojen je i plan za zimsko održavanje ulica i puteva na teritoriji Novog Pazara gde su nadležni iz JP za uređivanje građevinskog zemljišta i JP “Čistoća” rekli da supotpuno spremni za taj posao. Što se tiče infrastrukturnih radova, danas je u plan javnih nabavki uvršeno i asfaltiranje dela ulice Branislava Bakračevića, tačnije prilaznog puta do novosagrađenog vrtića u naselju Šestovo. Član Gradskog veća Mirsad Jusufović kazao je da je danas doneta i odluka o pristupanju radova na nadogradnji objekta Zavoda za javno zdravlje.

Gradsko veće je usvojilo odluku da grad finansira izrada projektne dokumentacije za nadogradnju Zavoda za javni zdravlje.

“Ono što bih posebno istakao a to je da je na današnjoj sednici donešena odluka o prihvatanju poklona od sugrađanina Faruka Husića koji je za groblje u Paralovu poklonio pola hektara zemlje.

Na današnjoj sednici Gradskog veća, a na za zahtev stanovnika šeste mesne zajednice, odobrena je pomoć za Šarovu džamiju i Dibak Ishak džamiju koje se nalaze u naselju Lug.