BEOGRAD – Vozač Ferarija Šarl Lekler dobiće kaznu dodavanja 10 mesta na plasman u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Brazila, nakon što je njegova ekipa danas potvrdila da će koristiti novi motor na Interlagosu.

Lekler je već stigao do dozvoljenog broja delova za sezonu, kada je imao problema sa motorom uoči trke u SAD, koristio je stariji motor u trci u Ostinu, koju je završio na četvrtom mestu.

Ferari se odlučio za novi motor u Brazilu, kako bi postigao maksimalne rezultate, što znači da će Lekler dobiti kaznu od 10 mesta.

“Novi motor znači i kazna u Sao Paolu, ali trebalo bi da se vratimo na naš normalni nivo i pokaženo borbeni duh kako bismo završili sezonu na visokom nivou. To će biti važno kako bismo potvrdili da napredujemo sa našim bolidom i uhvatimo zamajac za rad tokom zime. Znam da su naši vozači i cela ekipa koncentrisani na to”, rekao je direktor Ferarija Matija Binoto, preneo je Skaj.

Kazna za Leklera biće potvrdjena pre vikenda.

Ferari dočekuje nedeljnu trku u Brazilu posle razočaravajućeg izdanja u Ostinu, pre dve nedelje, gde je Lekler bio skoro minut sporiji, a Sebastijan Fetel nije završio trku.

Obojica vozača jedva čekaju trku na Interlagosu.

“Ne znam zašto, ali ima nešto posebno oko ove staze i ovog mesta. Svake godine se dogodi nešto ludo, a ako toga ne bude, budite sigurni da će se dogoditi sledeće godine”, rekao je Fetel.

Pretposlednja trka u šampionatu Formule 1 na programu je u nedelju 17. novembra od 18.10 u Brazilu.

Beta