NOVI PAZAR – Trener rukometaša Novog Pazara Hasan Memić rekao je da gostovanju poslednjeplasiranom Šamotu 65 iz Aranđelovca, u okviru 11. kola Arkus lige, treba pristupiti kao duelu protiv lidera prvenstva.

“Šamot 65 je davljenik, a najmanje bih želeo da im budemo slamka spasa. Ništa ne smemo da prepustimo slučaju. Sve je u glavi. Mi se pitamo i od nas zavisi ishod meča, gde je jedini cilj pobeda”, rekao je Memić.

Novi Pazar je u prošlom kolu kao domaćin slavio protiv Dubočice 54 sa 35:32, ali je taj meč kasnije registrovan službenim rezultatom 10:0 za Pazarce jer trener Leskovčana Saša Pejčić zbog neizmirenih novčanih obaveza po pitanju dozvole za rad nije imao pravo da vodi ekipu.

Pazarski superligaš trenutno drži drugu poziciju na tabeli sa 16 bodova, koliko ima i vodeći Dinamo iz Pančeva, dok je Šamot 65 na začelju u elitnom domaćem rangu sa tri boda.

“Dosta koriste pivota i igraju oko šest metara. Ne bi trebalo da bude problema, ali ništa nije sigurno dok se utakmica ne završi”, zaključio je Memić.

Utakmica u aranđelovačkom Sportsko-rekreativnom centru Šumadija zakazana je sutra od 19 časova.

M. Minić