NOVI PAZAR – “Na oduševljenje svih konačno smo uspeli da kompletno završimo sve unutrašnje radove u foajeu Kulturnog centra Novi Pazar. Uporedo sa tim, privodimo kraju i rekonstrukciju fasade i drugi deo platoa “Hatidza Mehmedović” .

Vodili smo računa o očuvanju multifunkcijalnosti samog prostora, poštujući struku.

Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pomogli da Kulturni centar danas izgleda poput velikih svetskih zdanja.

Pored prikazanog na fotografijama, radimo takođe i na rekonstrukciji krova na upravnoj zgradi kao i na nabavci kotla, kako bi dvorana Kulturnog centra bila dovoljno topla i na najnižim spoljašnim temperaturama. Zahvaljujemo se Gradu Novom Pazaru, umetničkom savetu Galerije, na čelu sa Amrom Hodzić Jejna i svim njenim kolegama, urednicima, koordinatorima, dizajnerima i svim ostalim zaposlenim u instituciji.

Zahvalnost dugujemo i Amaru Muliću, mladom studentu arhitekture na odličnom idejnom rešenju, prof. dr Miroslavu Lazoviću na izradi i postavljanju mozaika u foajeu Kulturnog centra, dipl.arh Suatu Ljajiću, svim upošljenim iz firme “AD Ukras”, Fehimu, Avdu i Adnanu, kao i firmi “Delić gradnja”, na odlično završenim unutrašnjim radovima.
Ne treba izostaviti tehničku službu Kulturnog centra, koja je vredno radila 7 dana u nedelji i po 15h dnevno.

Na kraju, najteže je bilo obezbediti novac za radove rekonstrukcije i dobiti podršku. Od osnivanja Kulturnog centra, 1963. godine pa do danas, nikada se više nije uložilo sredstava nego u poslednjih par godina.

Najveći vetar u jedra za sve ove projekte i direktni krivac za ideju da KCNP bude najbolji u regionu jeste ministar Rasim Ljajić.

Hvala vam svima što ste bili deo jednog pobedničkog tima.

Nije sve gotovo, nastavljamo dalje…”

Direktor Kulturnog centra Novi Pazar
Husein Memić