NOVI PAZAR – Gradonačelnik Nihat Biševac je, sa saradnicima obišao učenike sa smetnjama u razvoju koji nastavu pohađaju u OŠ „Desanka Maksimović“. Đacima su ovom prilikom uručeni računari koje je donirao privrednik iz Turske. Zahvaljujući Centru dečjih letovališta, 29 đaka sa smetnjama u razvoju će, uz svoje pratioce besplatan odmor.

„Grad će nastaviti da ulaže u stvaranje što boljih uslova u razvoj odeljenja OŠ „Desanka Maksimović“ koja pohađaju učenici sa smetnjama u razvoju. Uz podršku prijatelja Novog Pazara nastojimo da obezbedimo sve što je potrebno u radu učenika ali i njihovih pratilaca. Generalno, iz godine u godinu sve više ulažemo u obrazovanje“, kazao je gradonačelnik Biševac. On je pohvalio društvenu odgovornost “Centra dečijih letovališta” koji treba, kako je kazao, da budu primer drugima.

Iz škole „Desanka Maksimović“ poručuju da je za njih saradnja sa Gradom pozitivno iskustvo, a da je “gradonačelnik jedan od retkih ljudi koji podršku deci ne doživljava kao posao. Zadovoljni su i saranjom sa Centrom iz Beograda, svojim dugogodišnjim partnerom.

“Centar dečjih letovališta sa Novim Pazarom preko turističke organizacije „Dest“ sarađuje dugi niz godina. Promovišemo odmarališta specijalizovana za boravak dece, u kojima im je obezbeđeno pohađanje nastave u prirodi, ali i prostor za odmor i oporavak. Drago nam je što podrškom deci iz OŠ „Desanka Maksimović“ možemo da potvrdimo svoju humanost“, istakla je Tanja Santrač, direktorka „Centra dečjih letovališta“.

Gradonačelnik je sa saradnicima obišao školu i sa rukovodstvom razgovarao i potrebama OŠ “Desanka Maksimović” kako bi se nastava odvijala u što boljim uslovima.