BEOGRAD/NOVI PAZAR – Osmi Medjunarodni Sajam sporta koji je u organizaciji Sportskog saveza Srbije a pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta održan od 22. – 25. Novembra u Beogradu ove godine je okupio rekordan broj posetilaca i apsolutno je opravdao svrhu svog održavanja. Ovogidišnji sajam se održavao pod sloganom „Sajam sporta spaja svet“ a otvorio ga je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Na ovogodišnjem Sajmu sporta viđen je i rekordan broj aktivacija u čak 30 aktivacionih zona, na seminarima se od vrhunskih sportskih stručnjaka, ali i od olimpijskih, svetskih i evropskih šampiona moglo se čuti sa kakvim su se izazovima susretali u karijeri i kakvi su im planovi na narednim takmičenjima.

Mali ali odabrani novpazarski tim Sportskog saveza na čelu sa direktorom Emirom Mehmedovićem takodje je u okviru ovih aktivacija prezentovao novopazarski sport i njegove uspehe i pojasnio kakve su perspektive razvoja sporta u manjim sredinama pogotovu kada se radi o vrhunskom sportu.

Almasa Hadrović Bogućanin je govorila na temu finansiranja klubova i mogućnostima marketiških delovanja i traženja načina, što je specifikum manjih sredina koje imaju veliki broj superligaških timova što je slučaj sa Novim Pazarom u kojem su čak četiri superligaška kluba, da se vanbudžetskim sredstvima pomogne tim klubovima.

Kemalu Tutiću stručnom saradniku Sportskog saveza Novi Pazar je na Osmom sajmu sporta uručena Licenca bodybuilding i fitnes operativnog trenera, priznata u skoro 200 zemalja sveta te je tako uz Sanju Premović, takođe uposlenika Sportskog saveza, on postao drugi nosilac ove prestižne licence koja govori i o težnjama Sportskog saveza Novi Pazar da radi na obrazovanju i stručnom osposobljavanju u jednom širokom dijapazonu svojih zaposlenih.

Veliki broj uglednih sportskih radnika, stručnjaka, olimpijaca, rekordera, vrhunskih sportista posetio je štand novopazarskog Sportskog saveza koji je po običaju jedan od najbolje sređenih štandova.

“Ovom prilikom se zahvaljujemo našim sportistima i klubovima koji su nam ustupili svoja sportska priznanja, pehare i medalje koji su istinski ukrasili štand Sportskog saveza Novi Pazar” – navode iz Sportskog saveza.

Izuzetnu prezentaciju i na ovogodišnjem sajmu sporta imao je AMK Novi Pazar na čelu sa evropskim rekorderom Esadom Došljakom – Boletom.

Štand novopazarskog Sportskog saveza posetio je zaista veliki broj zvaničnika, sportista ali i ljudi koji vole sport. Medju njima bio je i selektor seniorske atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković te svetska prvakinja u loukiku Saida Bukvić i svetska vicešampionka sa nedavno održanog Svetskog prvenstva u Sarajevu Ajla Lukač.

Emir Mehmedović, direktor Sportskog saveza Novi Pazar je izuzetno bio zadovoljan ovogodišnjim sajmom i novopazarskim učešćem.

“Sajam je uvek sjajna prilika da se sretnemo sa sportskim prijateljima i zvaničnicima sportskih institucija sa kojima imamo uspešnu dugogodišnju saradnju od Ministarstva omladine i sporta na čijem je čelu gospodin Vanja Udovičić, ministar koji je najviše puta posetio Novi Pazar, Sportskog saveza Srbije na čelu sa Davorom Štefanekom, Asocijacijom Sport za sve, Sportskim igrama mladih kao i sa sportistima i prijateljima sporta. Sajam je po mom mišljenju u potpunosti opravdao svoju svrhu i zaista je bilo zadovoljstvo biti deo ove manifestacije i jednog ovakvog dogadjanja kakav je Medjunarodni sajam sporta u Beogradu – rekao je Emir Mehmedović.

Sajam sporta je mesto druženja, radosti, bavljenja sportom i prezentacijom onoga najboljeg što granski savezi, klubovi i sportisti mogu da prezentuju. U tom smislu Novi Pazar je imao čime da se pohvali te je i ove godine bio u samom vrhu ovog velikog sportskog dogadjaja.