NOVI PAZAR – Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ugostio delegaciju turističkih radnika Bosne i Hercegovine, na čelu sa Kemalom Pekarićem, direktorom turističke agencije „Elkoturs“, i čovekom koji je prvu grupu turista iz Bosne svojevremeno doveo u naš grad, povezujući kroz turizam bratske krajeve.

„Drago mi je što je broj turista iz Bosne i Hercegovine kod nas sve veći. Ogromna je zasluga gospodina Kemala Pekarića u popularizaciji novopazarskog kraja i naših turističkih potencijala. Danas u našem gradu boravi grupa od 70 turista iz susedne nam države, mnogi od njih nam dolaze po prvi put a siguran sam da će doći ponovo“, rekao je gradonačelnik Biševac, podsećajući da „posetioci u Novom Pazaru imaju šta da vide“.

„Veliki je broj spomenika pod zaštitom UNESCO-a, svedočanstava islamske i hrišćanske kulture, prelepa priroda. Ipak, Novi Pazar prepoznatljivim čine ljudi, koji su zapravo naš najpoznatiji brend“, zaključio je gradonačelnik Biševac.

Ovu konstataciju potvrdio je i direktor turističke agencije iz Lukavca (BIH), Kemal Pekarić.
„Zašto Novi Pazar? Zato što ovdje stečeno iskustvo nije moguće prepričati, treba vidjeti, doživjeti. Imate šta pokazat’, al’ što je docnije, imate dušu. Mnogi gradovi svijeta to nemaju“, rekao je Pekarić.

Sedamdeset turista iz Bosne i Hercegovine, koji su doputovali posredstvom pomenute agencije provešće vikend u Novom Pazaru.