PRIŠTINA – Policijski inspektorat Kosova (PIK) podneo je 41 krivičnu prijavu nadležnim tužilaštvima protiv policijskih službenika, 32 policajca su uhapšena, dok je prema podacima Kosovske policije oko 150 policajaca na Kosovu raskinulo ugovore o radu u prvih devet meseci 2019. godine, piše list Zeri.

uhapsena-32-policajca-na-kosovu-u-poslednjih-9-meseci Foto: Info.ks
U prvih devet meseci 2019. godine, Policijskom inspektoratu Kosova (PIK) upućeno je ukupno 1030 žalbi na rad policijskih službenika.

679 njih je prosleđeno Kosovskoj policiji na disciplinsku istragu, dok je 351 žalba procesuirana u istražnom odeljenju PIK-a, rečeno je iz PIK-a za Zeri.

U istom periodu, prema navodima iz PIK-a, uhapšena su 32 policajca, a pored toga data je preporuka za suspenziju 57 drugih policijskih službenika.

„Policijski inspektorat Kosova, naime istražno odeljenje, uz odobrenje tužilaštva, u periodu januar – septembar 2019. godine uhapsili su trideset dva policajca i jednog civilnog službenika i preporučili suspenziju pedeset sedam policajaca i dva civilna službenika Kosovske policije. Što se tiče premeštenih policajaca, njih je osam“, dalje se navodi u odgovoru PIK-a.

Tokom ovog devetomesečnog perioda, istražno odeljenje PIK-a podnelo je nadležnim tužilaštvima 41 krivičnu prijavu, 9 posebnih i 141 informativni izveštaj, saopštili su iz PIK-a.