NOVI PAZAR – Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru održana je redovna sednica Predsedništva i Predsedničkog saveta Studentske konferencije univerzitetа Srbije (SKONUS), kojoj su prisustvovali predstavnici Studentskih parlamenata univerziteta iz čitave Srbije: iz Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca i Kosovske Mitrovice.

Dobrodošlicu predstavnicima studenata poželeo je rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru prof. dr Miladin Kostić. On je izrazio zadovoljstvo izuzetno dobrom saradnjom Studentskog parlamenta ove visokoobrazovne ustanove sa istoimenim studentskim organizacijama, kao i SKONUS-om. Rektor Kostić je naglasio da su studenti glavni akteri obrazovnog procesa i da je zajednički interes da se neprekidno unapređuje kvalitet obrazovanja.

Na dnevnom redu skupa bila su brojna pitanja, koja su u centru pažnje studentske organizacije: izmena i dopuna Zakona o studentskom organizovanju, izveštaj o radu predstavnika SKONUS-a u Nacionalnom akreditacionom telu i organizacija Studentskih susreta 2019.

Predsednik SKONUS-a Milan Savić naveo je da je ova sednica jednim delom posvećena značajnom događaju-svečanoj akademiji povodom 10 godina rada SKONUS-a, koja će biti održana 19. novembra u Beogradu.

Značaj međusobne, odlične saradnje, potencirali su i predsednik SKONUS-a Milan Savić i predsednik Studentskog parlamenta Državnog univerziteta u Novom Pazaru Izet Cama.