PETNJICA – Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je presudu sudije bjelopoljskog Višeg suda Vukomira Boškovića kojom je S.A. (36) iz Petnjice osuđen na šest meseci zatvora zbog krivičnog dela silovanje, piše Dan.

On se tereti da je 7. jula prošle godine, oko 15 časova, u jednom mestu u blizini Berana, nakon što su se zajedno dovezli do te lokacije, upotrebom sile i pretnje primorao P.H. (46) na seksualni odnos. Ona je policiji prijavila da se videla sa osumnjičenim u Beranama, te da ju je on nakon toga odvezao do Lima, ne dozvoljavajući joj da izađe iz auta. Ispričala je da ju je udario u glavu, a potom je primorao na seksualni odnos. S.A. je tokom suđenja kategorički negirao izvršenje predmetnog krivičnog dela.

“Ovaj slučaj mi je napakovala devojka sa kojom sam bio u vezi pet godina. Među nama je u posljednje vrijeme bilo razmirica, pa smatram da ona stoji iza svega”, kazao je S.A. u sudnici.

Viši sud je prethodno izrekao oslobađajuću presudu Petnjičaninu S.A. po optužbi za silovanje, ali je Apelacioni sud ukinuo tu presudu i predmet vratio na ponovni postupak.