NOVI PAZAR – Viši sud u Beogradu osudio je danas na tri godine zatvora Marka Jablanovića zbog učešća u nabavci i transportu 2,8 kilograma marihuane u januaru 2017. godine, a njegove saradnike na kazne od tri do pet godina zatvora.

On je brat bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu za rad i zapošljavanje Aleksandra Jablanovića, koji je nedugo nakon hapšenja brata podneo ostavku. Osim Jablanovića, u ovom postupku osuđeni su Nihat Preljić na pet godina zatvora, Bajram Aličković na četiri godine i Miroslav Ilić na tri.

Oni su osuđeni po optužnici da su drogu nabavili Jablanović i Ilić, a da su druga dvojica prevezla drogu od Novog Pazara do Leštana gde su uhapšeni. Na ovu presudu i tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Jablanović je optužen da je u januaru 2017. kupio oko 2,8 kilograma marihuane koju je sakrio u poseban bunker u krovu automobila, a zatim angažovao Bajrama Aličkovića i Nihata Preljića da paket prevezu do Beograda i predaju ga Miroslavu Iliću, mada je sud u današnjoj presudi konstatovao da nema dokaza da je Jablanović pakovao drogu.

 

Dan pošto su kupili drogu Preljić i Aličković su krenuli iz Novog Pazara ka Beogradu. Preljić je vozio svoj “fijat punto” u kom je bila droga, a Aličković je išao automobilom ispred njega i obaveštavao ga ima li na putu policije. Sa Ilićem su se sastali u beogradskom predgrađu Leštane, ali su uhapšeni pre primopredaje.

 

Jablanović je uhapšen u Kraljevu u službenom vozilu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, što je i bio motiv kasnije ostavke njegovog brata, koji je odbacio optužbe za prodavanje droge kao neistinite.

1 KOMENTAR

  1. Preko puta stadiona u mojoj ulici u Kosancicevu ima dosta narkodilera pogotovo u Djondic zgradu ulaz B gde se iz kafica sa terase mogu videti svakodnevno narkomani kako ulaze i izlaze iz ulaza B jedan od narkodilera je mali celav ne znam mu ime ali nije ni jedini ima jos par njih tu koji rade duze vreme

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here