LEPOSAVIĆ – Nakon današnje oružane pljačke vozila za prenos novca kompanije „Henderson“ koja se oko 11 časova desila u Kratini, u opštini Leposavić, uviđaj bi trebalo da bude završen u ovim trenucima, za KoSSev je potvrdio portparol KP za region Sever, poručnik Branislav Radović, navodeći da je u toku potraga za osumnjičenima i da su blokirani putni pravci.

Istovremeno je dao i više detalja o sada već trećoj pljački za nepune dve godine vozila ove kompanije u Leposaviću.

Pljačka se dogodila, kada su, kako se još uvek pretpostavlja, osumnjičeni sa dva vozila presreli, a potom i napali vozilo firme „Henderson“ koje je dolazilo iz pravca Jarinja.

Tokom pljačke je upotrebljeno oružje.

Veruje se da su pljačkaši nakon izvedene pljačke belim kombijem pobegli u pravcu Kopaonika, te se potraga trenutno odvija u pravcu Belog Brda i sela Baziće.

Policija je po dolasku na lice mesta zatekla tri vozila u plamenu od kojih je jedno kompanije „Henderson“, a drugo, za koje se veruje da je učestvovalo u presretanju, „Reno Megan“. sive boje, jagodinskih registarskih tablica, iz kojeg je i izveden napad. Identifikacija trećeg vozila je i dalje u toku s obzirom na visok stepena oštećenja usled požara.

Tri službenika firme „Henderson“ lakše su povređena i ukazana im je medicinska pomoć. Tokom policijskog uviđaja oduzeti su im službeni pištolji.

Neposredno nakon pljačke, policija je aktivirala operativni plan „Čelični prsten“ uz dolazak interventne jedinice iz Severne Mitrovice.

Još uvek, međutim, nije poznato koja količina novca je odneta.

Ovo je treći put da su vozila kompanije za obezbeđenje Henderson na meti pljačkaša i to sva tri puta u opštini Leposavić.

Prošle godine u junu, gotovo u isto vreme, opljačkano je oko 18.000.000 dinara. Deo novca je pronađen u toku istog dana, kao i vozilo za koje se veruje da je korišćeno u pljački, dok je jedan pljačkaš identifikovan, ali se prema najnovijim informacijama iz policije za ovim licem i „dalje traga“.

Pokušaj pljačke dogodio se prošle godine i u maju takođe u opštini Leposavić i to na svega dvadesetak metara od prelaza Jarinje, u trenutku primopredaje novca sa strane opštine Leposavić. Novac je iz pravca centralne Srbije trebalo da bude prebačen na Kosovo. Tada je i pucano na Kosovsku policiju. Međutim, pljačka je sprečena.

Firma Henderson registrovana je na Kosovu kao privatna firma za obezbeđivanje ljudi i imovine – uglavnom banaka.


KoSSev