NOVI PAZAR – Akcija preventivnih pregleda održana je i u nedelju u okviru koje je 170 građana Novog Pazara obavilo 248 pregleda. Ove nedelje organizovani su oftalmološki I neurološki pregledi, pregledi mamografom, ali I EKG I provera nivoa šećera u krvi.

Građani su u nedelju od 8 do 16 časova, u više od 215 zdravstvenih ustanova bili u prilici da, bez zdravstvene kartice i bez zakazivanja, obave oftalmološki i neurološki pregled, urade mamografiju, EKG, ali i provere nivo šećera u krvi. Oni sa kojima smo razgovarali kažu da su zadovoljniji akcijom.

Za mnoge neurologe I oftamologe u Opštoj bolnici Novog Pazara nedelja je bila radna. Dr Nela Vasović ističe važnost preventivnih pregleda u okviru kojih mogu da se otkriju razne bolesti na vreme.

Oko 20.000 građana danas je posetilo zdravstvene ustanove u Srbiji u kojima su organizovani preventivni pregledi.

Ministarstvo zdravlja i ovoga puta je zahvalilo svim zdravstvenim radnicima na uloženom trudu i posvećenosti, a građanima na podršci i strpljenju.

Veliko interesovanje građana za ovu akciju Ministarstva zdravlja u okviru koje je do sada pregledano blizu 350.000 građana, najbolja je potvrda unapređenja javne svesti o značaju prevencije kao osnove očuvanja zdravlja, navedeno je u saopštenju.