NOVI PAZAR – U delu Vojkovačke ulice u naselju Šutenovac radnici Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod i kanalizacija” izvode radove na izgradnji fekalne i kišne kanalizacije u dužini od 400 metara. Kako najavljuju nadležni, odmah po završetku tih radova pristupiće se i rekonstrukciji vodovodne mreže, kako bi i taj deo ulice dobio sve preduslove za asfaltiranje u narednom periodu.

Krak Vojkovačke ulice u Šutenovcu do sada nije imao kišnu niti fekalnu kanalizaciju. Postojeća vodovodna mreža je, kažu meštani, neadekvatna potrebama naselja. Početak radova, označio je početak rešavanja velikog problema za stanovnike ovog dela grada.

”Osim kišne i fekalne kanalizacije, odlukom Gradskog veća ovde će se pristupiti i rekonstrukciji vodovodne mreže, pa će Vojkovačka ulica imati sve preduslove da uskoro dobije i asfalt”, izjavio je direktor JKP ”Vodovod i kanalizacija”, Hanefija Brničanin. On je kazao da je izgradnja kišne i fekalne kanalizacije pri kraju, te najavio i druge ugovorene poslove.

”Trenutno radimo na izgradnji kišne kanalizacije u Omladinskoj ulici i na Paričkom brdu i na izgradnji vodovodne mreže u Ulici Stane Bačanin”, kazao je Brničanin i naglasio da dinamika svih planiranih radova u produženoj građevinskoj sezoni, u najvećoj meri ipak zavisi od vremenskih uslova.