ROŽAJE – Samohrana majka Jasminka Pačariz iz Rožaja, koja živi sa ćerkama, sedmogodišnjom Arnelom i trogodišnjom Anesom, u krajnje neprihvatljivim uslovima, apelovala je za pomoć, piše Dan.

Pačariz poziva sve dobre i humane ljude da joj pomognu na bilo koji način.

“Obraćam se svim dobrim ljudima s nadom da će me razumjeti, jer ja i moje ćerke živimo u jako teškim uslovima. Najteže mi je što svakog meseca moram od socijale koja iznosi 140 evra da izdvojim pare za kiriju za prostor koji nema ni najosnovnije uslove za život. Osim stanarine, trudim se da redovno isplaćujem i račune za struju tako da me ove dve obaveze koštaju oko 80 evra. Sada bih pitala one koji bi trebalo da budu odgovorni za situaciju u kojoj žive moja deca da li se može preživeti od 60 evra koje mi ostaju za hranu i higijenska sredstva”, upitala je Pačariz.

Ističe da su više gladni nego siti, a novca nemaju ni da kupie drva za ogrev.

“Baraka u kojoj živimo je hladna i bez kupatila i deca mi stalno oboljevaju. Molila bih one koji mogu da pomognu da nam poklone par metara drva kako se moje devojčice ne bi smrzle”, apeluje Pačariz koja tvrdi da je prošla kroz težak oblik nasilja.

Kaže da je starija ćerka zbog preživljenih stresova stalno bolesna, a ona nema novca da je vodi na kontrole van Rožaja.

“U Centru za socijalni rad su mi pomogli nekoliko puta, ali sada kažu da nemaju novca za mene, iako sam obrazložila teške uslove u kojima živimo. Molila sam ih da nađu mogućnost da nam barem plaćaju kiriju, ali nisam naišla na razumevanje”, kazala je Pačariz.

Ona nije želela da se fotografiše, jer tvrdi da je izložena uvredama i pritiscima od strane pojedinih osoba.

Svi koji žele da pomognu ovoj porodici, to mogu uraditi lično ili putem žiro-računa broj: 530-0100100063730-43 kod NLB banke, na ime Jasminka Pačariz.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here