NOVI PAZAR – Sandžačka demokratska partija obaveštava javnost da je podnela krivične prijave protiv učesnika četničkog orgijanja u selu Riljac kod Trstenika.

Krivične prijave, uz dokazni materijal u vidu video snimaka i fotografija, podnete su u Višem tužilaštvu u Kruševcu, šefu tužilaštva gospodinu Bratislavu Petroviću, kao i u Osnovnom Tužilaštvu u Trsteniku, gospođi Lapčević. Krivične prijave podnete su po Članu 317. Krivičnog zakona. Ovo delo je u Zakonu kvalifikovano kao raspirivanje nacionalne, rasne ili verske netrpeljivosti među narodima i etničkim zajednicama koje žive u Srbiji i za njega je zaprećena kazna do pet godina zatvora.

Šef Višeg tužilaštva u Trsteniku, gospodin Bratislav Petrović nam je lično potvrdio da je predmet odmah dao u proceduru Tužilaštvu za visoko tehnološki kriminal, policijskim upravama Kruševca i Trstenika, koji rade na identifikaciji počinilaca krivičnog dela. U narednoj sedmici očekujemo privođenje lica sa snimka kod crkve u Trsteniku.

Sandžačka demokratska partija smatra da je ovo ozbiljna pretnja Bošnjacima u Novom Pazaru i Sandžaku. Ovakve stvari su nedopustive, sramne i Država ih mora oštro sankcionisati. Sada je država na ispitu, ako se ovakve stvari budu tolerisale onda se mi Bošnjaci sa pravom trebamo pitati šta je sledeće. Hoćemo li mi biti jednaki i ravnopravni članovi našeg društva koji zajedno radimo na zajedničkom prosperitetu, ili će iskompleksirane pijanice moći da nam prijete i vređaju na najgori način bez ikakvih posledica.

Za nas u Sandžačkoj demokratskoj partiji stvar je jasna, ovaj incident zaslužuje, pre svega, presudu pravosudnih organa, ali svakako i osudu Države, javnosti i cijelog društva. Sve što nije osuda je odobravanje.