NOVI PAZAR – U sedištu Udruženja građana Turske poreklom iz Sandžaka „Turska-Bosna-Sandžak“ održana je tribina na temu „Prošlost, sadašnjost i budućnost Sandžaka“ na kojoj je predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin održao predavanje.

Tribinu je otvorio predsednik Udruženja „Turska-Bosna-Sandžak“ Muhamet Sandžaktar koji je tom prilikom izrazio dobrodošlicu predavaču i gostima.

Uvodnu reč na tribini imao je potpredsednik Udruženja Hilmo Erdem koji je prisutnima ukratko predstavio činjenice o Sandžaku, građanima Sandžaka i Bošnjačkom nacionalnom vijeću.

Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin predstavio je specijalni status kao koncept za trajno rešenje statusa Sandžaka, kao nukleus regionalne stabilnosti i saradnje susednih država i naroda na Balkanu.

Kako je saopšteno, zbog velikog broja prisutnih i njihovog interesovanja na ovu temu, tribina je bila produžena za još sat vremena od predviđenog.

Ono što posebno ističu u SDA Sandžaka jeste da je tribina bila veoma dobro organizovana od strane domaćina i izuzetno posećena.