TITIN – U Tutinu su danas uručeni ugovori za 100 nezaposlenih koji će biti angažovani kroz program stručne prakse koji u toj opštini realizuje Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala Novi Pazar.

Lokalnim akcionim planom zapošljavanja opštine Tutin za Program stručne prakse obezbeđena su sredstva u ukupnom iznosu od 15 miliona i 225 hiljada dinara.

U ukupnom iznosu opština Tutin učestvovala je sa 6 miliona i 90 hiljada dinara, a Nacionalna služba za zapošljavanje sa iznosom od 9.135.000 dinara. Programom stručne prakse obezbeđeno je stručno osposobljavanje za 100 nezaposlenih lica sa evidnencije nezaposlenih, koji su angažman dobili od 30 različitih poslodavca u toj opštini.

Kada je u pitanju realizacija programa stručne prakse, novopazarska Filijala NSZ svrstava se među tri najuspešnije u Srbiji.

Predsednik opštine Tutin Kenan Hot čestitao je i poželio uspeh u radu, naglasivši da mladi uvek mogu računati na podršku Lokalne samouprave.

Ugovor za stručnu praksu za mlade u toj opštini predstavlja priliku da stečena znanja na fakultetu usavrše u praksi, te da zasnuju radni odnos i daju doprinos razvoju zajednice.

Nacionalna služba za zapošljavanje, Filijala Novi Pazar, ove godine je kroz program Stručne prakse uključila 304 osobe i to u Novom Pazaru – 204 a u Tutinu 100 osoba.


RTVNP

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here