SARAJEVO – Državljanin Crne Gore uhapšen je danas na području Trebinja, nakon što je kod njega otkriveno i privremeno oduzeto oko 100 kilograma droge, saopšteno je iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

“Policijski službenici SIPA danas su na području Trebinja, u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije BiH i službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, realizovali operativnu akciju kodnog naziva ‘A1’, prilikom koje su otkrili i privremeno oduzeli oko 100 kilograma opojne droge”, navedeno je u saopštenju SIPA.

Kako je precizirano, tokom akcije pretreseno je teretno vozilo, kojim je upravljao državljanin Crne Gore, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto 100 vrećica u kojima se nalazio kanabis težine oko 100 kilograma.

“Pored navedenog privremeno je oduzet jedan mobilni telefon sa sim karticom, teretno vozilo na kojem je bio ugrađen prepravljeni rezervoar u kojem je otkrivena droga i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku”, navedeno je u saopštenju SIPA.

Vozač je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo “organizovani kriminal” i “neovlašteni promet opojnim drogama”.