Uspešna godina za poljoprivrednike u Novom Pazaru

NOVI PAZAR – Redovna godišnja Skupština Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja Novog Pazara, Sjenice i Tutina održana je danas, a bogatija je za tri nova člana. Usvojen je izveštaj o radu za proteklu godinu, koja je, kako je ocenjeno uspešna jer je 12 miliona dinar auloženo u traktorksu mehanizaciju I opremu. Na sednici je bilo i reči planovima i programima rada za sledeću godinu.

Skupštinom MOUPU je presedavao pomoćnik gradonačelnika I direktor PSSS Nihad Hasanović, koji je izrazio zadovoljstvo što Unija bogatija za 3 nova udruženja, koja broje I preko 100 gazdinstava, jer udruženo poljoprivrednici mogu da budu konkuretniji na tržištu. Hasanović je podsetio I da je za narednu godinu najavljen veći budžet Novog Pazara za unapređenje poljoprivrede.

MOUPU je bogatija za tri nova udruženja. Predsednici iz dva udruženja iz Novog Pazara i jednog iz Sjenice kažu da poljoprivrednici veruju Uniji i savetodavnoj stručnoj službi, koji sve ove godine rade za dobrobit svih poljoprivrednih proizvođačima na ovim prostorima.

Predsednik MOUPU Ismet Sajtarić kaže da je zadovoljan realizacijom ovogodišnjeg programa, koji je imao za cilj unapređenje svih poljoprivrednih grana, te dodaje da je kupljena kvalitetna mehanizacija.

Usvojen je pravilnik u korišćenju pčelarske opreme, ali se govorilo i o planu međusobnih poseta poljoprivrednicima.