PLAV – Danas je u Plavu otvorena džamija, “Bilal bin Rebah” koju je finansirala organizacija Ihjau’-Turas iz Kuvajta posredstvom Kabineta za kontakte sa inostranstvom Mešihata IZ-e u Crnoj Gori. Džamija je efikasnom dinamikom radova izgrađena za svega osam meseci.

Glavni imam MIZ Plav Sinan ef. Latić je u ime domaćina na početku poselamio sve prisutne. Reis IZ Rifat ef. Fejzić je zahvalio Bogu na otvaranju još jedne džamije, koja svedoči “da su svi muslimani kao jedno telo koje brine jedno o drugom.

“Tako i država Kuvajt i njene organizacije umnogome nam pomažu u gradnji mnogih vakufa širom naše zajednice. Neka džamija bude mesto gde će se pravilno usmeravati naša omladina, “ poručio je reis Fejzić.

Nakon Reisa IZ svim prisutnim se obratio Mahmud en-Nedždi iz organizacije Ihjau’-Turas koji je direktor sektora za Balkan, zahvalivši se na toplom prijemu i zadovoljstvu da prisustvuje otvaranju džamije i klanjanju džume namaza. On se nada da će se država Kuvajt i njene organizacije truditi da i dalje sarađuje sa IZ za dobrobit muslimana u Crnoj Gori.

Prvi ezan je imao čast da prouči Dženan ef. Šemović, a hutbu je održao i namaz predvodio Reis IZ Rifat ef. Fejzić. Otvaranju su prisustvovali Mahmud en-Nedždi iz organizacije Ihjau’-Turas koji direktor sektora za Balkan, Mashal Alsaeed konzul ambasade Kuvajt u Beogradu koji je ujedno i nerezidentni diplomatski predstavnik za Crnu Goru.