BEOGRAD – Reprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić izjavio je danas da je zadovoljan osvojenom srebrnom medaljom u trci mladjih seniora na Evropskom kros prvenstvu u Lisabonu i da se nada da će na sledećem osvojiti zlatnu.

Mladi Novopazarac je na konferenciji za novinare u prostorijama Atletskog saveza Srbije u Beogradu rekao da je, iako je bio medju najmladjima, bio spreman.

“Imao sam veliku konkurenciju i staza je bila teška. Svaki kros trčim u svom stilu i trudim se da od samog starta krenem u jakom ritmu. Zadovoljan sam ostvarenim uspehom, ovo je kruna moje sezone. Prošlu sam zatvorio bronzom, ovu srebrom, nadam se sledeću godinu zlatnom”, rekao je Bibić.

On je dodao da tek očekuje kvalitetne rezultate i da se nada da će izboriti nastupe na dvoranskom prvenstvu sveta u Kini i Olimpijskim igrama u Tokiju.

Trener Rifat Zilkić je istakao da su pripreme za Prvenstvo evrope u krosu bile izuzetno duge i da je Bibić na takmičenje otišao sa ambicijom da osvoji medalju, iako je nekoliko atletičara imalo bolje rezultate od njega.

“Ono što je najbitnije, u surovoj bici sa francuskim takmičarem (Žimi Gresje), koji je bio dvostruki prvak Evrope i pretio Bibiću, Elzan mu je pružio snažan otpor i ova srebrna medalja je za mene kao zlatna. Ovo je putokaz da smo na dobrom putu”, kazao je Zilkić.

Predsednik ASS Veselin Jevrosimović čestitao je Bibiću na osvojenoj medalji koja je, kako je naveo, izvanredan rezutat za atletiku u Srbiji.

“Ovo je naša sedma medalja sa pet evropskih prvenstava u 2019. godini. Izuzetan kraj još jedne uspešne atletske sezone”, izjavio je Jevrosimović.

Dvadesetogodišnji Novopazarac je do titule vicešampiona Evrope došao pretrčavši stazu od 8.225 metara za 24 minuta i 25 sekundi.

Zlato je osvojio osam sekundi brži Francuz Žimi Gresje, dok je Abdesamed Oukelfen iz Španije osvojio bronzu i za Bibićem je zakasnio devet sekundi.

Beta