NOVI PAZAR – Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog veća posetili su novopazarske osnovne škole „Desanka Maksimović“ i „Vuk Karadžić“ i tom prilikom sa predstavnicima uprava škola razgovarali o implementaciji nastave na bosanskom jeziku, te poboljšanju kvaliteta i uslova nastave na bosanskom jeziku.

Na sastancima je dogovoreno da će škole pozvati predstavnike BNV da prisustvuju sednicama Saveta roditelja i nastavničkih veća kada na dnevnom redu budu tačke vezane za implementaciju nastave na bosanskom jeziku.

Predstavnici BNV i uprava novopazarskih škola usaglasili su se da će ubuduće zajedno raditi kao jedan tim na istom zadatku i sa istim ciljem – kvalitetna nastava na maternjem bosanskom jeziku.

Delegaciju BNV su činili predsednik Izvršnog odbora dr. Hasim Mekić, potpredsednik dr. Sait Kačapor te predsednica Odbora za obrazovanje prof. Elvira Đekić.

Bošnjačko nacionalno veće će nastaviti podršku na bosanskom jeziku kroz organizaciju stručnih skupova i seminara za nastavnike te program podrške školama i učenicima kroz donaciju nastavnih sredstava i udžbenika.