NOVI PAZAR – Carinici su u saradnji sa policijom 10. decembra 2019. godine na prelazu Horgoš otkrili kamion natovaren sa 10.000 stabljika marihuane i tako sprečili krijumčarenje rasada ove psihoaktivne biljke.

Da je dovoljno da carinici posumnjaju da sa tovarom nešto nije u redu, pa da se klupko ozbiljnog krivičnog dela otkrije i spreči, pokazali su službenici carine na prelazu Horgoš kada su radi detaljnijih provera zaustavili kamion koji je prevozio rasad kanabisa.

Foto:Uprava carine

Reč je o kamionu austrijskih registarskih oznaka kojim je upravljao turski državljanin, ali prilikom ulazne carinske kontrole nije imao dozvole koje bi morale da prate ovakav specifičan tovar.

Naime, on je tvrdio da za stabljike kanabisa koje je iz Austrije prevozio ka Makedoniji ima sve neophodne dozvole, ali su carinici utvrdili da to nije slučaj i započeli proceduru hitne provere vozačevih navoda.

Foto:Uprava carine

Nakon što je, preko Ministarstva zdravlja, stigao odgovor nadležnih službi Austrije kojima je potvrđeno da prevoznik ne poseduje dozvolu izdatu od tamošnjih organa, carinici su o svim saznanjima odmah obavestili policiju.

Policija je uzorkovala tovar i poslala uzorak na veštačenje kojim je potvrđeno da je reč o marihuani sa udelom THC većim od dozvoljenih 0,3% , čime je dokazano da je reč o biljci koja se nalazi na spisku psihoaktivnih kontrolisanih supstanci.

Foto:Uprava carine

Zbog svega prethodno navedenog, kamion sa tovarom sadnica marihuane je oduzet, dok će MUP protiv vozača podneti krivičnu prijavu.

E.Ćorović

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here