NOVI PAZAR – Delegacija Sportskog saveza i saveza za skolski sport Novi Pazar na čelu sa direktorom Emirom Mehmedovićem, te Kemalom Tutićem i Nerminom Zećirovićem, prisustvovala je ceremoniji proglašenja ambasadora Sportskih igara mladih u Zagrebu čime je novopazarskim sportskim institucijama odato priznanje na rezultatima u omasovljenju sporta i istinskom zalaganju da se naprave takve infrastrukturne osnove i stvore uslovi da se što više ljudi, pogotovu mladih, bavi sportom.

Posebno je istaknuto da je Novi Pazar jedan od retkih gradova koji je od prvog dana sa Sportskim igrama mladih i da je rastao zajedno sa ovim takmičenjem izuzetnog ugleda i značaja.

Gospodin Aleksander Čeferin je u sredu na svečanoj ceremoniji u Zagrebu proglašen ambasadorom Plazma Sportskih Igara mladih.

Smaragdna dvorana hotela Esplanade u Zagrebu ugostila je u sredu, 11.decembra, vodeće osobe iz političkog, sportskog i ekonomskog sveta regije na svečanoj ceremoniji proglašenja g. Čeferina ambasadorom Plazma Sportskih igara mladih. Plaketu mu je predao najdugovečniji ambasador Plazma Sportskih igara mladih, Predrag Mijatović.

Gospodin Čeferin u zahvalnom govoru istaknuo je: ”Malo je ljudi koji u ovim populističkim vremenima stavljaju dobro ispred svojih interesa, kao što to čine Zdravko i njegov tim. Sport je zdravlje i deli pozitivne vrednosti, a ja ću pokušat da budete ponosni na mene kao ambasadora”.

Čestitke su mu uputili i svetski poznati ambasadori sportisti: Luka Modrić iz Madrida, Nemanja Matić iz Mančestera i Edin Džeko iz Rima, te gospodin Johannes Hahn, poverenik europske komisije za proračun i administraciju.

U sklopu programa predstavljen je i Projekt Youth Sports Games sufinanciran od strane Erasmus + Programa Europske unije. Ukupna vrednost projekta je 365.525 evra, a okuplja partnere iz 7 zemalja: Hrvatske, Bugarske, Slovenije, Italije, Makedonije, Srbije i BiH u trajanju 2 godine.

Ceremoniju su pratili mnogi istaknuti sportski radnici predvođeni Ćirom Blaževićem, Davorom Šukerom, predsednikom Hrvatskog nogometnog saveza i Vatrenim bronzanim fudbalerima Hrvatske reprezentacije.

U 2020. godini Plazma Sportske igre mladih će zajedno s Ministarstvom unutrašnjih poslova provoditi veliku edukativnu akciju borbe protiv nasilja na sportskim terenima.

Ove godine Igre su srušile sve rekorde po broju takmičara i učesnika. U 2019. godini organizovale su sportska takmičenja u više od 220 gradova i mesta u regiji i okupili više od 202.000 učesnika. Snaga Igara su upravo njeni učesnici, osnovnih i srednjih škola iz cele regije, više od milion i sedam stotina hiljada sportista koji su u 23. godine osetile što su to sport, druženje i zabava.