NOVI PAZAR – U Novom Pazaru ni ove godine neće biti organizovanog dočeka Nove godine. Odlukom gradonačelnika Nihata Biševca, umesto trošenja novca za angažman neke estradne zvezde i proslavu na trgu, novac koji bi se utrošio u te svrhe biće podeljen deci bez roditeljskog staranja.

Gest koji je oduševio mnoge u zemlji u regionu postao je tradicija.

Četrvtu godinu zaredom Novi Pazar neće imati organizovan doček Nove godine. Umesto toga novac će biti podeljen deci bez roditeljskog staranja, pa će tako novogodišnju euforiju osetiti sva deca podjednako.

Ovo je samo mali znak pažnje uoči praznika jer Novi Pazar u kontinuitetu vodi računa o najmlađima, posebno iz osetljivijih kategorija.

“Ovo je četvrta godina zaredom kako u našem gradu neće biti organizovanog javnog dočeka Nove godine. Godinama, sada već to postaje tradicija, novac umesto za pevače dajemo deci bez roditelja. Novi Pazar je grad humanih i solidarnih ljudi, mi želimo da se neguju takve vrednosti. Na ovaj način će novogodišnju euforiju osetiti sva deca podjednako. Ovo je samo mali znak pažnje uoči praznika jer Novi Pazar u kontinuitetu vodi računa o najmlađima, posebno iz osetljivijih kategorija”, izjavio je prvi čovek Novog Pazara Nihat Biševac.

O ovom gestu izvestili su mnogi mediji, a Novi Pazar u toj odluci slede i neki gradovi i opštine u zemlji. Novopazarci sa kojima smo razgovarali u potpunosti podržavaju takvu odluku.

Podsetimo, Gradska uprava Novog Pazara prošle godine je novac od dočeka Nove godine podelila mališanima bez jednog ili oba roditelja i deci iz socijalno ugroženih porodica. Takođe, Kulturnom centru kupljen je koncertni klavir namenjen talentovanim učenicima.