NOVI PAZAR – Prema oceni Asocijacije najboljih nastavnika bivše Jugoslavije, nastavnik matematike u novopazarskoj OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”, Remzo Destović zaslužio je laskavo priznanje.

Da je nosilac titule najboljeg nastavnika matematike u regionu potvrđeno je na trećoj Balkanskoj konferenciji “Svet obrazovanja briše granice” u Beogradu, a ovim povodom bio je gost gradonačelnika Nihata Biševaca.

“Više puta sam isticao ono u šta čvrsto verujemo – da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija u budućnost naše dece. Nastavićemo da ulažemo u stvaranju sve boljih uslova za učenike i nastavnike, jer je rad sa decom jedna od najodgovornijih profesija. Želimo da podstičemo nastavnike da se usavršavaju, stiču nove i unapređuju postojeće veštine i znanja. Kvalitetno obrazovanje garant je da će u budućnosti gradom upravljati stručni ljudi koji će doprineti prosperitetu zajednice”, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Gradonačelnik je podsetio da će i ove godine biti nagrađeni najbolji prosvetni radnici, čiji su učenici ostvarili rezultate na republičkim takmičenjima. Nagrađeni će biti i najuspešniji učenici, osvajači nekog od prva tri mesta u bilo kojoj oblasti.

Nastavnik Remzo Destović osvojio je i treću nagradu na konkursu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija – “Digitalni čas” za školsku 2019/20120. godinu.
“Svako priznanje mi mnogo znači.

Predstavlja zadovoljstvo i dokaz je da se naporan rad isplati. Sa druge strane, to je i odgovornost, ali da nije bilo podrške, rezultat bi izostao. Đaci su nam ostavljeni u amanet da treba da im prenesemo znanje, da ih podučavamo ne samo iz oblasti obrazovanaja nego i vaspitanja kao što su i nas naši nastavnici podučavali“, rekao je Destović, ističući da napor koji Grad ulaže u podršku i afirmaciju nastavnika i učenika znači da “oni koji se trude uvek mogu da idu korak dalje”.

Najbolji nastavnik matematike na području bivše Jugoslavije, Novopazarac Remzo Destović izrazio je zadovoljstvo što “zna da među njegovim kolegama ima još onih koji ostvaruju sjajne rezultate”, i najavio realizaciju brojnih zajedničkih aktivnosti prosvetnog sektora i lokalne samouprave.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here