BIJELO POLJE – U znak protesta zbog najavljenog usvajanja Zakona o slobodi veroispovijesti, nekoliko vozila bolokiralo je danas magistralni put Berane-Bijelo Polje. Zbog blokade, formirale su se kilometarske kolone iz oba pravca.

Policija pregovara sa građanima o deblokadi putnog pravca.

“Načelnik CB je na licu mesta i direktno je uključen u rešavanje tog pitanja. Međutim, građani odbijaju da oslobode put “, kazao je izvor CdM-a.

Isti izvor kazao je CdM-u da, iako su se stekli uslovi za primenu sredstava prinude, policija ih ne upotrebljava.

A odbornički klub SNP u Bijelom Polju napustio je zasedanje lokalnog parlamenta u znak podrške građanima koji u Podgorici protestuju zbog najavljenog usvajanja Predloga zakona o slobodi veroispovijesti.

Odbornik SNP Miomir Vojinović obavestio je kolege da je odbornički klub SNP svestan da se na sednici raspravlja o značajnim temama za ovaj grad i njegove građane, ali da SNP ne može u situaciji u kojoj se brani Njegoševa Crna Gora da razgovara o bilo čemu drugom.

“Znate da smo uvek bili za dijalog i dogovor. Tako je bilo i unazad deset godina kada su političke tenzije bile podignute i kada je iz ovog parlamenta poslata poruka mira i zajedništva. Naše Bijelo Polje je specifična sredina i zato je naša odgovornost utoliko značajnija i veća“, rekao je Vojinović.

I ovoga puta, SNP poziva na zajedništvo i slogu, na dijalog i dogovor, kao i na povlačenje zakona koji, kako ističu, duboko deli Crnu Goru.


CdM/Foto:Radio Berane