NOVI PAZAR/BEOGRAD – U Narodnoj skupštini Republike Srbije, tokom proteklog vikenda, održana je Sedma Nacionalna konferencija Ženske parlamentarne mreže, pod nazivom: “Ne u mom parlamentu”.

Dinamična radna subota je protekla kroz rad u panelima. Edukativnim i interaktivnim radom moderirale su i narodne poslanice i visoke funkcionerke Socijaldemokratske partije Srbije, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije Suzana Paunović, Nataša Mihajlović i Jasmina Karanac.

Doprinos konferenciji su aktivnim učešćem dale predstavnice SDP-a, Predsednica Foruma žena Azamela Papić, Potpredsednica Gradskog odbora Emira Kolašinac i odbornice u Skupštini grada Novog Pazara, Azemina Salihović Bojadžić i Senada Leković.

Novopazarke su učesnicama Sedme konferencije, uz reči pozdrava, poslale poruku da je apsolutna podrška stranačkih kolega članicama SDP-a, svetao primer da rodna ravnopravnost i podrška ženama na svim nivoima vlasti nisu samo slovo na papiru, već deo stvarnosti.