PODGORICA – Apelacioni sud produžio je pritvor Jeleni Jovović (34) iz Podgorice i njenom partneru Nerminu Šišiću (27), državljaninu BiH, optuženima za ubistvo njenog petnaestomesečnog sina, prenosi Pobjeda.

U odluci suda se navodi da je osnovano produžen pritvor Jovović jer se osnovano sumnja da je sa Šišićem izvršila krivično delo teško ubistvo. Jedan od pritvorskih osnova je opasnost od bekstva i način izvršenja krivičnog dela.

“Ukoliko bude proglašena krivom može biti osuđena na relativno visoku kaznu zatvora, koja činjenica je ne može ostaviti ravnodušnom u njenom odnosu prema pravosudnim organima Crne Gore, a u smislu odazivanja na pozive” – navodi Apelacioni sud.

Kako je obrazloženo, postoji osnovana sumnja da je Jovović zajedno sa Šišićem ubila dete od 15 meseci, koje su prethodno zlostavljali.

“Sumnja se da su dete u više navrata čupali za uši i udarali po licu, da bi 4. februara 2018. u kući, detetu zajednički zadali više udaraca u glavu nanoseći mu teške povrede” – piše u obrazloženju Apelacionog suda.

Proces protiv Šišića i Jovović je u toku pred Višim sudom, ali je zatvoren za javnost jer su advokati to tražili zbog zaštite privatnog i porodičnog života optuženih.

Prema navodima optužnice, Šišić se tereti za teško ubistvo, a Jovović za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Petnaestomesečna beba je 4. februara prošle godine u Dečiju bolnicu u Podgorici primljena bez znakova života, lekari nisu uspeli da je reanimiraju.


Pobjeda