BEOGRAD – Policijski sindikat Srbije naveo je danas da su se tom sindikatu javile kolege koje su navele da im je iz vrha Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) stigla naredba da ne komentarišu na društvenim mrežama stavove i objave tog sindikata povodom, kako je istakao, nepravednog povećanja plata.”Umesto da se vrh MUP bavi izjednačavanjem zarada zaposlenih, gde su zarade generala ili državnih sekretara, gotovo pet puta veće od najmanje plaćenih radnika MUP, nadležni se bave objavama policajaca po društvenim mrežama, Fejsbuku, Tviteru, Instagramu”, kazao je predednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović u pisanoj izjavi.

Mijailović je rekao da taj sindikat ne podržava da “najviše dobijaju pojedinci iz vrha MUP-a, dok najmanje dobijaju oni koji čine većinu MUP-a, policajci, vatrogasci, upravni poslovi, logistika, čistačice i kuvarice”.

“Čim smo objavili naše primedbe, policajce širom Srbije počeli su da zovu nadredjeni, govoreći im da ne komentarišu objave po pitanju povećanja zarada na društvenim mrežama. Šire strah medju policijom. Nezadovoljstvo zaposlenih u MUP nepravednim povećanjem plata je veliko”, kazao je Mijailović.


Beta