NOVI PAZAR – Trener košarkaša Novog Pazara Oliver Popović rekao je da veruje da će njegova ekipa posle četiri vezane pobede u domaćem prvenstvu i ABA 2 ligi odigrati dobru utakmicu protiv MZT-a u Skoplju, u okviru 10. kola regionalnog takmičenja.

“Ne možemo ništa da obećamo, ali poslednji rezultati motivišu da nastavimo sa dobrim treningom. Na pobedu smo od četvrtog mesta, uz jedan ili dva brejka bili bismo u igri za plej-of. Idemo rasterećeno u Skoplje, gde gostujemo timu sa najvećim budžetom u ligi. MZT i Borac su pokazali da su najozbiljniji, ali ne bih otpisivao ni Splićane”, rekao je Popović.

MZT je drugoplasirani tim ABA 2 lige sa sedam pobeda i dva poraza, dok je Novi Pazar na osmoj poziciji sa četiri trijumfa i pet neuspeha.

“Kao novajlija u ligi, igramo prilično ravnopravno sa dva, tri ili četiri puta skupljim ekipama. Uz malo sreće, mogli smo da imamo brejk ili dva, ali naporno je nastupati na dva fronta. Definitivno, u ABA 2 svako može da pobedi svakoga, iako se Borac malo odlepio. Probaćemo da iznenadimo ekipu sa tradicijom igranja i u elitnoj ABA ligi”, zaključio je Popović.

Košarkaška utakmica u Sportskom centru Jane Sandanski u Skoplju zakazana je za sutra od 19 časova.

M. Minić