NOVI PAZAR – Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ugostio je delegaciju privrednika Samarske oblasti iz Rusije. Oni su na sastanku sa privrednicima ovog kraja koji je održan u Gradskoj upravi razgovarali o mogućnostima saradnje, poslovanja i plasmana robe na tržište Samare.

Srbijansko – ruska poslovna sradnja dobila je ove nedjelje novi impuls trodnevnom posjetom privrednika Samarske oblasti našoj zemlji. Centar za srpsko – rusku saradnju je uz podršku kompanije ALK++ porodice Bajramović organizovao prvi ekonomski forum od kako je osnovan radi unapređenja sveukupnih odnosa Srbije i Ruske Federacije.

Predstavnici osam ruskih kompanija predvođeni savjetnikom ministra za ekonomiju i investiranja Samarske oblasti Sergejom Sidorovim predstavili su svoje potencijale na ovom sastanku. Biznismeni iz Samare su prezerntovali svoju poslovnu kartu i proizvode, te ponudili saradnju kolegama iz Novog Pazara.

Domaćin susreta ovdašnjih i ruskih privrednika, gradonačelnik Nihat Biševac uvjeren je da će privrednici iz ovog kraja iskoristiti šansu i tradicionalno, sklopiti dobre poslove, pospješiti proizvodnju i otvoriti nova radna mjesta. Biševac je izrazio zahvalnost čelnicima kompanije ALK ++ koji nastoje da preporuče i povežu privrednike iz Sandžaka sa privrednicima i kompanijama iz Ruske Federacije.

Biševac ističe da Gradska uprava nastoji da pomogne privredncima ovog kraja, jer su, naglašava gradonačelnik, ovdašnji privrednici nosioci ekonomskog razvoja Novog Pazara i regiona.


rtvnp