NOVI PAZAR – Članica GrO SNS Novi Pazar Tanja Ratković kazala je da vremenski uslovi omogućavaju realizaciju brojnih infrastrukturnih, ali i drugih projekata u Novom Pazaru.

”Takav je primer Vojkovačke ulice, kao i sa ozelenjavanjem površina koje je u toku u mnogim delovima grada. Posebno ističemo veliku pomoć od strane Ministarstva zdravlja, Domu zdravlja Novi Pazar u iznosu od preko 3 miliona dinara. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar uručio je ugovor o finansiranju i realizaciji projekta usmerenih na unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga u primarnoj zdravstvenoj zaštiti Domu zdravlja u Novom Pazaru u iznosu od tri i po miliona dinara i to za Službu za zdravstvenu zaštitu žena’’ kazala je Ratković.

Ona je podsetila da će bespovratna sredstva biti uložena u nabavku nove medicinske opreme, te za sprovođenje medijske kampanje, edukaciju i pozivanje ženske populacije na preventivne preglede, a sve, kako je istakla članica GrO SNS Novi Pazar Tanja Ratković, u cilju ranog otkrivanja raka grlića materice, a projekat koji finansira Vlada Srbije, preko resornog ministarstva, trajaće 12 meseci, istakla je ona.

Ratković je podsetila i na druge projekte čija realizacija je u toku, a koji su neophodni kako bi grad i građani Novog Pazara, normalno funkcionisali.

’’Ozelenjavanje površina u gradu je novi veliki poduhvat koji sprovodimo zajedno sa našim partnerima na području Novog Pazara. U prvom mahu, zasadili smo oko 300 sadnica i to na Rekreacionom centru, u blizini škola i u gradskom parku. Nova isporuka od preko 350 sadnica ukrasnih biljaka biće u najskorijem vremenu zasađena u mnogim delovima grada’’ objašanjava Ratković.

U Gradskom odboru Srpske napredne stranke u Novom Pazaru, prema njenim rečima, ponosni su pre svega, jer se sve radi za dobrobit svih građana, bez obzira na veru i naciju, a u cilju izgrađivanja bolje budućnosti i borbe za svoju zemlju i sve ljude u njoj.

’’Gradski odbor SNS Novi Pazar, zahvaljuje Vladi Srbije i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na bezrezervnoj podršci stanovnicima Novog Pazara’’ kazala je na kraju članica GrO SNS Novi Pazar Tanja Ratković.