GUSINJE – Fondacija Gusinje iz Njujorka, Kulturni centar “Rumija” iz Čikaga i druga udruženja koja okupljaju dijasporu će u saradnji sa Ministarstvom prosvete Crne Gore i dalje raditi na unapređenju obrazovne infrastrukture, zaključeno je tokom zvanične posete ministra prosvete Damira Šehovića Sjedinjenim Američkim Državama, gde boravi na poziv Fondacije Gusinje.

Šehović je, govoreći na donatorskoj večeri u organizaciji Fondacije, saopštio da se naša brojna dijaspora svojoj državi odužila patriotskim odnosom prema njoj i vezanošću za njene vitalne interese, kojima je uvek i bez ostatka bila privržena, a prisustvo značajnog broja nosilaca odgovornih pozicija u državi donatorskoj večeri predstavlja najbolji dokaz da im je ona na tome večno zahvalna.

“Zahvalnost Vam dugujemo i zbog toga što ste nebrojeno puta pokazali da imate veliko srce, jer ne sabirate niti množite, već delite. Delite ono što ste mukotrpno sticali, sa onima kojima je to najpotrebnije. Najbolja potvrda takvog pristupa su značajna finansijska sredstva koja ste do sada po raznim osnovama uložili u svoj zavičaj”, naglasio je Šehović.


msp.gov.me