BEOGRAD – U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i toplo vreme, dok će ujutru ponegde biti magle koja će se po kotlinama i rečnim dolinama na jugu i jugozapadu Srbije i u Timočkoj Krajini zadržavati duže tokom dana, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Duvaće slab i umeren vetar, južnih smerova. Najniža temperatura biće od minus tri u mestima s maglom do deset stepeni na jugu Banata. Najviša temperatura biće od osam stepeni na istoku do 19 u severnim, zapadnim i centralnim krajevima zemlje, jedino po pojedinim kotlinama gde se magla bude duže zadržavala može biti i niža od osam stepeni.

U Beogradu će sutra tokom dana biti pretežno sunčano i toplo vreme, jedino se ujutru na periferiji grada očekuje kratkotrajna magla i slab mraz. Duvaće slab do umeren, jugoistočni vetar. Najniža temperatura biće oko sedam stepeni, na periferiji grada i do minus jedan, a najviša oko 18.

U Srbiji će od srede do utorka sledeće nedelje u većem delu zemlje biti iznadprosečno toplo vreme za drugu polovinu decembra, uz maksimalnu temperaturu od 10 do 18 stepeni, jedino će u pojednim kotlinama i dolinama na jugozapadu i jugu Srbije i u Timočkoj krajini biti hladnije jer će se jutarnja magla duže zadržavati.

U ostalim krajevima u sredu će biti pretežno sunčano vreme, a od četvrtka promenljivo oblačno. Prolazna kiša lokalno je moguća u noći ka petku, za dane vikenda i u ponedeljak, dok će u košavskom području i na planinama kratkotrajno doći do pojačavanja jugoistočnog vetra.

Na visokim planinama sredinom nedelje očekuje se potpuno otapanje snežnog pokrivača, dok će za vikend i u ponedeljak uz pad temperature ponovo biti uslova za mešovite padavine (kišu i sneg) slabog intenziteta.

Biometeorološka prognoza za utorak, 17. decembar:

Meteorološke prilike biće relativno povoljne za hronično obolele i osetljive osobe, ali se oprez savetuje astmatičarima u jutarnjim časovima u predelima s maglom. Moguće meteoropatske reakcije su promenljivo raspoloženje i glavobolja.

Beta