TUTIN – Ogranak SDA Sandžaka za Tutin je na današnjoj sednici doneo odluku kojom se Esad Džudžo, isključuje iz članstva Stranke demokratske akcije Sandžaka.

“Esad Džudžo, je delovao suprotno Statutu i Programu Stranke demokratske akcije Sandžaka, odlukama organa Stranke, kao i Kodeksu ponašanja izabranih, imenovanih i postavljenih predstavnika Stranke na javnim funkcijama. Iz tih razloga Ogranak SDA Sandžaka za Tutin, na danas održanoj sednici izrekao mu je disciplinsku meru iz člana 20. stav 5. – isključenje iz članstva”, navodi se u saopštenju SDA.

Esad Džudžo, rođen je 5.jula 1958. godine u Mitrovi nadomak Tutina. Završio je gimnaziju u Tutinu i studije svetske književnosti i sociologije u Sarajevu i Beogradu.

Rukovodio je procesima ostvarivanja prava i sloboda sandžačkih Bošnjaka, obnašajući funkcije predsednika Izvršnog odbora opštine Tutin, saveznog i narodnog poslanika u periodu od 12 godina, osnivača i direktora Centra za bošnjačke studije i predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća.