NOVI PAZAR – Odbornici Skupštine grada Novog Pazara usvojili su danas treći rebalans budžeta za ovu godinu koji iznosi oko 3,1 milijardu dinara, kao i budžet za narednu godinu koji iznosi nešto više od 3,2 milijarde dinara.

Projektovani prihodi za 2020. godinu iznose oko tri milijarde dinara, a rashodi 3,1 milijardu, dok je budžetski deficit oko 117 miliona dinara.

Planirano je da se grad u narednoj godini zaduži sa 180 miliona dinara.

Odbornici vladajuće većine su tokom izlaganja istakli da je budžet razvojni i da je u poslednje četiri godine povećan za skoro milijardu dinara, odnosno za 30 odsto.

Medjutim, odbornici opozicione Stranke pravde i pomirenja (SPP) smatraju da je budžet predizborni, da u gradu godinama nema ozbiljnih investicija, te da više sredstava treba odvojiti za škole i privredu, a kritikovano je i to što sednici ne prisustvuje gradonačelnik Nihat Biševac, pa je izostalo njegovo obrazlaganje.

Odbornica Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Hanadi Hajdinović izabrana je za novu predsednicu Skupštine grada Novog Pazara, dok je odbornici ove partije Saneli Djulović potvrdjen mandat.

Beta