Naslovna Sport Košarka Velika repriza derbija između Borca i Novog Pazara u ABA 2 ligi

Velika repriza derbija između Borca i Novog Pazara u ABA 2 ligi

NOVI PAZAR – Još jedno uzbudljivo kolo u Košarkaškoj ligi Srbije danas će biti privedeno kraju. Nedelja nam donosi tri utakmice širom naše zemlje u kojima ćemo imati priliku da na delu vidimo neke od glavnih favorita za sam vrh tabele.

Centralni meč je na programu u Čačku gde ćemo gledati reprizu derbija između Borca i Novog Pazara u ABA 2 ligi od pre desetak dana. Tada su kao pobednici izašli večerašnji domaćini i to u vreloj atmosferi tamošnjeg Pendika, pa i večeras slove za velike favorite, ali ovoga puta pred domaćom publikom.

Borac uprkos odličnim rezultatima na Jadranu gde suvereno drži prvu poziciju i slovi za prvog favorita za odlazak u prvi rang, nije zapostavio ni domaće prvenstvo gde je jedini poraz za sada doživeo na gostovanju Vršcu. Naravno, oči svih klubova, a naročito onih koji se bore za sam vrh i opstanak uprte su ka Čačanima, jer bi u slučaju njihovog plasmana u ABA ligu dobro profitirali.

Tada bi drugoplasirani i trećeplasirani tim domaćeg šampionata obezbedili učešće u ABA 2 ligi, a vrlo lako bi se moglo desiti da specijalnu pozivnicu dobije još jedan. Sa druge strane, iz lige bi otpala samo jedna ekipa, što bi išlo na ruku OKK Beogradu, Vojvodini i Kolubari, koji su trenutno najugroženiji.

Upravo će Lale u prilično zanimljivom terminu do 13.00 u Zemunu gostovati ekipi Mladosti, koja za sada drži mesto koje vodi u Superligu. Domaći tim je tek u prethodnom kolu doživeo poraz nakon četiri uzastopne pobede, pa svakako kao veliki favorit ulazi u susret sa Novosađanima.

Ponovo ćemo na snazi videti okršaj američkih snaga protiv mladih nada Vojvodine. U dresu Zemunaca će tako najverovatnije ponovo dominirati Trej Dreksel, a mnogo problema gostima bi mogao da zada i Džordž Taker, naročito na skoku. Sa druge strane, tu je najefikasniji košarkaš domaćeg prvenstva za sada – Andrija Simović.

Za kraj, u Pančevu u čuvenom „Strelištu“ gostuje ekipa Dinamika, koja će protiv Tamiša pokušati da nastavi seriju dobrih rezultata, pošto nije poražena na četiri poslednje utakmice. Sa druge strane, Pančevci ne blistaju od samog početka sezone, zabeležili su nekoliko prilično neprijatnih poraza, ali i dalje imaju šansu da se upuste u borbu za plasman u Superligu.

Nema sumnje da su gosti veliki favoriti predvođeni iskusnim Mirom Alilovićem, ali bi nezgodan ritam četvrtak – nedelja mogao da im zada određenih problema. Naročito će biti važno da se u Pančevu dođe do pobede, uzimajući u obzir činjenicu da narednog vikenda u Beograd dolazi Sloboda, što će biti duel koji bi mogao da definiše nastavak sezone i borbu za sam vrh u Košarkaškoj ligi Srbije.

Trener Tamiša, Bojan Jovičić je prethodnih nedelja imao problema da ukomponuje sastav, ali će pokušati da sa raspoloživim snagama pruži dobar otpor rivalu pred domaćom publikom.


mozzartsport.com

Exit mobile version