NOVINPAZAR – Dugo smo ugovarali svečanost u Novom Pazaru, jer gradonačlnik Nihat Biševac radi non-stop 24 sata dnevno, kao dragstori. Vrata njegovog kabineta širom su otvorena za svakog namernika – i građanina, i seljana, i državnika, domaćeg ili stranog.

Došao je minut pre svečanosti, iako je pre toga bio sa potpredsednikom Vlade Srbije Rasimom Ljajićem i ministrom kulture i informisanja Vladanom Vukosavljevićem. Srdačan kao i uvek, i širok osmeh na licu, koji je ovoga puta jasno izražavao i baš težak umor.

Nihat Biševac je odavno uz Kros RTS-a, još dok nije postao gradonačelnik. Prošle godine pripalo mu je Zlatno znamenje, a ove Velika zahvalnica.

– „Kros RTS-a je sportsko-obrazovna institucija Srbije. To takmičenje je iznedrilo i sve novopazarske atletske asove, i trenera Rifata Zilkića, i selektora Edina Zukovića. Eto, i ove godine su apsolutni pobednici naši trkači – Elzan Bibić i Teodora Simović. Želja nam je da i Novi Pazar bude domaćin takmičenja iz Kros serije. Da bismo to i postali, moramo da dobijemo saglasnost i poligon vojske za trčanje. Da ne zaboravim, u Kros RTS-a smo uključni i kroz ’Obrazovni krug’, od prvog dana. Dve godine smo deci približavali francuski jezik, od sledećeg ciklusa prelazimo na nemački.“ – istakao je gradonačelnik Biševac.

Veliku zahvalnicu dobila je i Danijela Bojanić, profesorka francuskog jezika u OŠ „Desanka Maksimović“.

Na kraju svečanosti, objektiv majstora umetničke fotografije Dušana Babovića ovekovečio je zadovoljstvo nagrađenih, ali i članova oba tima, novopazarskog i Krosa RTS-a. Sve je začinjeno kafom u Kulturnom centru, gde je domaćin bio direktor Husein Beli Memić.

krosrts.rs