PODGORICA – Slobodan Kašćelan, koji važi za vodju kavačkog klana, pušten je iz pritvora u Spužu nakon što je Viši sud obavestio upravu zatvora da je položio jemstvo.Viši sud u Podgorici prihvatio je ranije jemstvo koje je ponudio Slobodan Kašćelan, koji slovi za vodju kavačkog klana za njegovo puštanje iz pritvora.

Jemsvo se sastoji od stavljanja pod hipoteku nekretnina u vrednosti od 501.700 eura i polaganja 5.000 eura gotovog novca.

Rešenjem je predvidjeno da nakon polaganja novca i upisa hipoteke, on bude pušten iz pritvora, ali i da će mu biti odredjene mere nadzora i oduzet pasoš.

Slobodan Kašćelan, koji slovi za vodju kriminalnog “kavačkog klana”, osudjen je u prvostepenom postupku u septembru na dve godine i četiri meseca zatvora zbog pokušaja ubistva Igora I. Markovića, dok je Marković osudjen na dve godine zbog pokušaja ubistva Kašćelana. Ranije su okrivljenima izricane presude u odsustvu Kašćelana, koji se tada nalazio u bekstvu.

On je uhapšen u Češkoj 13. decembra 2018. godine.

Iz policije su tada saopštili da je on pre hapšenja u Češkoj često menjao mesto boravka i koristio lažne identitete, zbog čega su morali da saradjuju sa policijama Češke, Nemačke, Austrije, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Švajcarske, Portugala, Španije i Kosova. Češke vlasti su ga u februaru izručile Crnoj Gori. Za njim je bila raspisana poternica zbog sumnje da je počinio krivična dela ubistvo u pokušaju, stvaranje kriminalne organizacije i zelenaštvo.

Beta