NOVI PAZAR – Predsednica Bošnjačkog nacionalnog veća, dr. Jasmina Curić posetila je izdavačku kuću Klett u Beogradu i tom prilikom se susrela sa predstavnicima uprave ove kuće.

Na sastanku je dogovoreno da će BNV i Klett zajedno učiniti sve što je u njihovim nadležnostima kako bi proces reformisanja i izrade udžbenika bio što brži i efikasniji te kako bi udžbenici za treći i sedmi razred osnovne škole u nastavi na bosanskom jeziku stigli na vreme u ruke učenika.

Programi nastave i učenja za treći i sedmi razred osnovne škole odobreni su, a objavljeni su u Službenom glasniku 21. januara ove godine.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ove godine je ranije objavilo programe nastave i učenja što će rezultirati ranijim završetkom procesa odobravanja udžbenika, te se očekuje da će ove školske godine i udžbenici stići na vreme.

Za nastavu na bosanskom jeziku u pripremnom predškolskom programu, osnovnim i srednjim školama u upotrebi je 201 udžbenik od kojih su 53 autorska i 148 prevedenih udžbenika.