BIJELO POLJE – Predsednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 3. januara – Dana Opštine Bijelo Polje, predsedniku Opštine Petru Smoloviću, predsedniku Skupštine Abazu Dizdareviću, odbornicima, učesnicima svečane sednice i svim građanima Bijelog Polja uz najbolje želje za dalji uspešan rad.

“Vaš 75-godišnji jubilej je i dan konačnog oslobođenja cele Crne Gore od fašizma, herojske pobede nad okupatorima i domaćim kolaboracionistima izvojevane kroz NOB, u kojoj je obnovljeno ime crnogorsko, i udareni državni i nacionalni temelji za ravnopravnost Crne Gore u socijalističkoj jugoslovenskoj zajednici”, naveo je Đukanović.

Ističući da bjelopoljski kraj ima u tome svoje istorijsko mesto i ulogu.

“Kao što je, uz sve ostalo, multietničkim skladom, multikulturalizmom i multikonfesionalnošću, dao značajan doprinos obnovi državnosti Crne Gore, i njenom ukupnom napretku, na putu do članstva u NATO, i u pregovaračkom procesu sa EU. Bijelo Polje postaje grad stabilnog i dinamičnog razvoja, što je siguran put za podizanje društvenog standarda i kvalitetniji i bolji život njegovih građana. Verujem da će to biti dodatni motiv za lokalnu samoupravu da u saradnji s Vladom i drugim državnim organima, još odlučnije nastavi s korišćenjem zavidnih prirodnih, privrednih i ljudskih potencijala u tom cilju“, zaklučio je predsednik Crne Gore.


indeskonline.rs/kodex.me