NOVI PAZAR – Na hirurškom odeljenju Opšte bolnice obavljena je danas još jedna uspešna operacija kuka. Za novopazarske ortopede to je četvrta operacija ugradnje veštačkog zgloba, koju su obavili sa direktorom beogradskog Instituta za ortopediju ”Banjica”, profesorom doktorom Zoranom Baščarevićem.

Nakon još jedne uspešne operacije u Novom Pazaru, direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović je izajavio da Novi Pazar postepeno postaje Regionalni trauma centar.

”Kao što smo ranije najavili, svakog meseca će profeosr Baščarević dolaziti i zajendo sa nišm timom raditi veštačke zglobove. Na taj način postgajemo novi centar u kome se ta zahtevna intervencija radi. Naša oortopedija radi traumu izuzetno kvalitetno, i mi postajemo polako ono što smo na početku najavljivali, Regionalni trauma centar”, izjavio je direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović.

Da se saradnja u kontinuitetu nastavlja po utvrđenom planu potvrdio je i direktor Instituta za ortopediju Banjica, prof.dr Zoran Baščarević, koji je danas po treći put operiso u Novom Pazaru. On je kazao da će, u cilju razvoja ortopetske hirurgije dolaziti ovde dok god to bude potrebno.

”Do sada smo uradili četiri veštačka zgloba, tri bescementne proteze kuka, danas je urađena hibridna. U sledećem dolasku, nadam se da ćemo imati pacijenta za cementni implantat, tako daćemo sav taj portfolio implantata kuka da primenimo i u ovom centru”, kazao je prof.dr Zoran Baščarević. On je naglasio da je namera da ortopetska hirurgija u Novom Pazaru postane standard i rutina, te izrazio nadu da će se to i ostvariti tokom ove godine.

rtvnp.rs